Γιατί να επιλέξω Νεότερη Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία;

Για τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου μας που θα φοιτήσουν στη Β λυκείου και αναρωτιούνται:  «Γιατί να επιλέξω το μάθημα της Νεότερης Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας ;» θα δώσουμε συνοπτικά ως απαντήσεις 5 πιθανούς λόγους. Επιλέγω το μάθημα της Νεότερης Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας,

(1.) Αν θέλω να γνωρίσω τον κόσμο του ευρωπαϊκού πνεύματος και της αισθητικής του ως μορφωμένος άνθρωπος και ευρωπαίος πολίτης.

(2.) Αν θέλω, στο σχολείο μου, ευκαιρίες για να εκφράζομαι ελεύθερα, να μαθαίνω χωρίς άγχος και να επιλέγω ο ίδιος τρόπο μάθησης.

(3.) Αν θέλω να δώσω ευκαιρίες βελτίωσης στον εαυτό μου στο πεδίο της γνώσης, του προβληματισμού και της αυτογνωσίας μέσα από μνημειώδη κείμενα της λογοτεχνίας.

(4.) Αν θέλω να προετοιμαστώ καλύτερα για τις Πανελλήνιες στη λογοτεχνία (Θεωρητικής κατεύθυνσης) και να βελτιωθώ στην παραγωγή λόγου (μάθημα έκθεσης για όλες τις κατευθύνσεις).

(5.) Τέλος, επειδή θέλω ένα μάθημα ελεύθερο, επομένως δημιουργικό, και ταυτόχρονα χρήσιμο…

Η επιλογή δική σας…,όμως να θυμάστε πως κάθε επιλογή στη γνώση και στη ζωή πάντοτε απαιτεί αυτοσυνειδησία, ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Share This: