Ημερολόγιο των ΜΠΡΑΦ.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΟΚ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ..!
Η ομάδα «ΜΠΡΑΦ» απαρτίζεται από τους: Απόστολο Παλιοβαίο – Βασίλη Μανδρέκα – Εύα Τσιρδήμου – Μαρία Τακατόγλου. Πήρε το όνομα της από μία σειρά στο internet που, με τον κωμικό της λόγο, κατακρίνει το κοινωνικό κατεστημένο.

Καταγραφές ημερολογίου…

Οι πρώτες 4 συναντήσεις.
Για αρχή γνωριστήκαμε με τα παιδιά και τον καθηγητή μας , παρ’ oτι νιώθαμε κάπως αμήχανα γιατί βρισκόμασταν σε ένα περιβάλλον με παιδιά τα οποία δεν γνωρίζαμε ακόμη, αλλά προς έκπληξή μας ταιριάξαμε αμέσως, γιατί όλοι είχαμε κοινά ενδιαφέροντα. Έπειτα χωριστήκαμε σε ομάδες, ανταλλάξαμε απόψεις και συζητήσαμε για τις εμπειρίες μας από τα προηγούμενα μαθητικά μας χρόνια. Μια τέλεια ιδέα που προτείναμε ήταν να φέρουν οι μουσικοί της παρέας τα μουσικά τους όργανα και έτσι συνδυάσαμε την ψυχαγωγία με τη μάθηση μέσω της μουσικής. Όλοι τους λατρέψαμε. Μιλήσαμε για την ιστορία της ροκ και για το πώς εξελίχθηκε αυτή τα τελευταία χρόνια. Μάθαμε επίσης πως η Rock προέρχεται από τη Jazz και συνδέεται άμεσα με τη λογοτεχνία. Αργότερα μας μοιράστηκαν κάποια φυλλάδια, στα οποία προσθέσαμε δικές μας προτάσεις για τα ερευνητικά ερωτήματα ώστε να προσεγγίσουμε καλύτερα το θέμα πάνω στο οποίο εργαζόμαστε. Συζητήσαμε όλοι μαζί τις προτάσεις κάθε ομάδας και συμφωνήσαμε πως θα δουλέψουμε με βάση την καλή συνεργασία, τον σεβασμό, την προσπάθεια και την ελευθερία σκέψης. Τέλος, ο καθηγητής μας έδωσε ιδέες για το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τα θέματα της εργασίας μας.

5η Συνάντηση 25/10/2011

Αφου γράψαμε στον υπολογιστή τα παραπάνω ο Κος Κωνσταντίνου μας μοίρασε το πρώτο φύλλο εργασίας με το τραγούδι “ The Times they are a-changin ” του Bob Dylan. Κάθε ομάδα ανέλαβε κάποιες εργασίες σχετικά με το συγκεκριμένο τραγούδι. Στη ομάδα μας ανατεθηκε να μεταφράσει την 4η στροφή και να προχωρήσει σε μια ερμηνευτική ανάλυση αυτής της στροφης.

Share This: