Ημερολόγιο των L3FT

Κουλακμανίδης Αντώνης – Αρβανίτης Γιώργος – Γιαννή Μελίνα –
Νούσιας Κωσταντίνος : Είμαστε οι Left και θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες μας μέχρι στιγμής στην ερευνητική εργασία μας.

«Σελίδες Ημερολογίου» :

Στην πρώτη συνάντηση (11/10/11) μας δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο, που έπρεπε να απαντήσουμε ερωτήσεις προσωπικές αλλά και σχετικές με την μουσική. Κάποιες ερωτήσεις ήταν δύσκολες και νιώσαμε πίεση και αμηχανία για να τις απαντήσουμε. Για παράδειγμα έπρεπε να επιλέξουμε με ποια παιδιά από το τμήμα θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερη παρέα, αλλά και με ποια δε θα θέλαμε. Μετά χωριστήκαμε σε προσωρινές δυάδες και τετράδες και συζητήσαμε για το λόγο που επιλέξαμε την εργασία αυτή και για τις θετικές εμπειρίες μας στο λύκειο. Στο τέλος ακούσαμε μουσική και συγκεκριμένα ένα κομμάτι από τα ¨Υπόγεια Ρεύματα¨ με στίχους του Κωστή Παλαμά και αναλύσαμε μερικούς. Η διαδικασία μας άρεσε επειδή ήταν διαφορετική από τα συνηθισμένα.

Στη δεύτερη συνάντηση (13/10/11) κατεβήκαμε στην αίθουσα προβολών για να παίξουν μουσική τα παιδιά που είχαν φέρει μουσικά όργανα. Κάποια από τα αγόρια που έπαιξαν ηλεκτρική κιθάρα είχαν πολλές γνώσεις και ταλέντο και μας έκαναν να νιώσουμε τη μουσική με την οποία ασχολούμαστε. Επίσης, προς το τέλος του μαθήματος μια κοπέλα τραγούδησε το «Βασιλιά της Σκόνης» των Ξύλινων Σπαθιών. Ήταν ένας μελωδικός επίλογος στην τόσο ενδιαφέρουσα συνάντηση!!

Στην τρίτη συνάντηση (18/10/11) χωριστήκαμε σε ομάδες με κριτήριο τις απαντήσεις που είχαμε δώσει στο ερωτηματολόγιο. Ενημερωθήκαμε για το τι ακριβώς θα κάνουμε κατά τη διάρκεια της ερευνητικής εργασίας, καθώς και για τις υποχρεώσεις που θα έχουμε ατομικά, αλλά και ομαδικά. Προτείναμε κάποιους τρόπους με τους οποίους το μάθημα θα μπορέσει να γίνει ακόμα πιο δημιουργικό και ευχάριστο. Σαν ομάδα ταιριάξαμε απόλυτα και είμαστε και οι τέσσερεις χαρούμενοι που θα δουλέψουμε μαζί.

Στην τέταρτη συνάντηση (20/10/11) ξεκινήσαμε τη δουλειά σαν ομάδα. Στην αρχή σκεφτήκαμε το όνομα που θέλουμε για την ομάδα μας και καταλήξαμε στο όνομα «Left», γραμμένο ανάποδα για να ξεχωρίζει, λόγω της ανατρεπτικής ιδεολογίας μας και του επαναστατικού μας χαρακτήρα. Μετά μας προτάθηκαν τρεις τρόποι εργασίας και ασχοληθήκαμε με τον πρώτο. Αυτός ήταν να διαλέξουμε ένα συγκρότημα και να ασχοληθούμε με την ιστορία και τους στίχους του. Καταλήξαμε ομόφωνα στους «Guns n Roses!» Ακόμα προτείναμε ένα καινούριο συγκρότημα στον καθηγητή μας, τους «Nickelback» και χωρίς να το ξέρει συμφώνησε να ασχοληθούμε μαζί του αργότερα. Για μια ακόμα φορά μας άρεσε ο τρόπος που έγινε το μάθημα και η συνεργασία μας! LEFT (25/10/11)

Στη 5η μας συνάντηση (25/10/11) χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά το laptop και  είχαμε μαζί μας το φάκελό μας που περιέχει όλες τις εργασίες της ομάδας μας. Διαβάσαμε μεταξύ μας τα προσωπικά μας ημερολόγια και τα συνθέσαμε σε ένα κοινό ημερολόγιο που είναι όλης της ομάδας με σκοπό να το ανεβάσουμε στους “lectores”. Αφού τελειώσαμε με τη σύνθεση του ημερολογίου πήραμε το 1ο φύλλο εργασίας με το τραγούδι “the times they are a-changin” του Bob Dylan, με ερωτήσεις και εργασίες σχετικά με τους στίχους του. Μεταφράσαμε την τρίτη από τις συνολικά πέντε στροφές του κομματιού με σκοπό να τις επεξεργαστούμε αργότερα. Τέλος, σαν ομάδα πήραμε εργασίες τις οποίες μοιράσαμε στα μέλη μας.

Στη 6η μας συνάντηση (27/10/11) ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί ήταν παραμονή της 28ης Οκτωβρίου. Αρχικά ακούσαμε τις μεταφράσεις των άλλων ομάδων για τις δύο πρώτες στροφές του “Τhe times they are a-changin” και εκφράσαμε για αυτές τη γνώμη μας στην ολομέλεια. Μετά από αυτό, ο καθηγητής μας, μας μίλησε γενικά για την πορεία του Bob Dylan. Αυτό μας έδωσε αφορμή να συζητήσουμε μεταξύ μας για όσα ακούσαμε και παρουσιάσαμε στην ομάδα μας τις πληροφορίες που είχε ο καθένας βρει. Στο επόμενο μάθημα θα πρέπει να τις συνθέσουμε και να τις ανεβάσουμε στο blog!

Share This: