Σελίδες Ημερολογίου F.A.D.A

Μετά από 2 σχετικά χαλαρά εισαγωγικά μαθήματα, αρχίσαμε τελικά την πραγματική δουλειά.

Η 3η κατά σειρά συνάντηση έλαβε χώρα 18/10/2011 στην αίθουσα του Α’2 (για ακόμα μια φορά). Αρχικά, χωριστήκαμε σε 5 ομάδες των τεσσάρων ατόμων και η ομάδα μας απαρτίζεται από την Δανάη, τον Αργύρη, τον Φάνη και τον Άγγελο.

Συμπληρώσαμε ένα φυλλάδιο με προτάσεις για μελέτη στον τομέα της ροκ. Προτείναμε ορισμένα συγκροτήματα, τραγούδια καθώς και τρόπους υλοποίησης του μαθήματος ενώ παράλληλα το διασκεδάσαμε.

Μέσα στην τάξη συζητήσαμε για το πώς να οργανώσουμε το ημερολόγιο μας.

Τέλος, όταν ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τη δουλειά  μας στα άλλα παιδιά, χτύπησε το κουδούνι.

Η 4η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 20/10/2011 και παρουσιάσαμε την εργασία που δεν προλάβαμε την προηγούμενη φορά. Συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε κάθε ομάδα να προσεγγίσει το θέμα. Κάθε ομάδα  ή θα μελετούσε ένα συγκεκριμένο συγκρότημα ή μια συγκεκριμένη θεματολογία (πόλεμος, ειρήνη, επανάσταση, κ.ά.) ή συγκεκριμένα τραγούδια. Πριν συμπληρώσουμε το χαρτί που μας δόθηκε χτύπησε το κουδούνι και τελείωσε το μάθημα.

Στην 5η συνάντηση συναντήθηκε επιτέλους ολόκληρη η ομάδα μαζί και γράψαμε για πρώτη φορά το ημερολόγιό μας. Ξεκινήσαμε τη μελέτη του τραγουδιού “The Times They Are A-changin” του Bob Dylan. Μεταφράσαμε τη 2η στροφή και ξεκινήσαμε την εργασία της ομάδας μας. Έπρεπε να βρούμε ποια θέματα θίγονται στο τραγούδι, ωστόσο δεν προλάβαμε να τελειώσουμε αλλά διασκεδάσαμε και είχαμε καλή επικοινωνία!
Στην 6η συνάντηση συνεχίσαμε την εργασία της ομάδας και την τελειώσαμε. Επιπλέον συγκεντρώσαμε τραγούδια του Bob Dylan που μας έκαναν εντύπωση για περαιτέρω μελέτη(Hurricane, Blowin’ In The Wind). Δυστυχώς η αναζήτηση ονόματος για την ομάδα δεν απέφερε καρπούς και παραμένουμε ανώνυμοι (τουλάχιστον μέχρι την επόμενη μας συνάντηση…

Κατά την 7η πλέον συνάντηση, αφού πάψαμε να είμαστε ανώνυμοι, και με την πολύτιμη συνεισφορά του κ. Κωνσταντίνου αποκτήσαμε το όνομα F.A.D.A, όπου προφανώς βγάνει από τα αρχικά των ονομάτων μας (Φάνης-Αργύρης-Δανάη-Άγγελος) και παραπέμπει στη ρίζα της γερμανικής λέξης fadar, που σημαίνει πατέρας και προέρχεται από τα αρχαία γοτθικά! Τέλος πάντων, συνεχίσαμε την ομαδική μας δουλειά πάνω στο τραγούδι του Bob Dylan “The times are a-changin” και για πρώτη φορά ανεβάσαμε στο blog την πρώτη ολοκληρωμένη ομαδική δουλεία μας.

Η 8η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 04\11\2011 στην βιβλιοθήκη και για πρώτη φορά είχαμε έναν Η\Υ που είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο (και του Αργύρη μια χαρά είναι). Δεχτήκαμε κάποιες συμβουλές από τον κ. Κωνσταντίνου και πήραμε μια μικρή, αλλά πικρή θα μπορούσα να πω, ιδέα για το τι θα ακολουθήσει.

Η επόμενη συνάντηση έλαβε χώρα την Τρίτη 08\11\2011. Πέσαμε κατ’ ευθείαν στην δουλεία διότι για τα δικά μας standards είχαμε μείνει πίσω(παρ’ όλα αυτά βρισκόμασταν πολύ πιο μπροστα από τους άλλους). Μας παρουσιάστηκε η συνέχεια της εργασίας και μας δόθηκαν συμβουλές στο πως θα υλοποιήσουμε τις κατευθύνσεις του 2ου φύλλου εργασίας. Τέλος, όπως κάθε ομάδα, έτσι κι εμείς οφείλαμε να βρούμε 3 τραγούδια τα οποία θα αναλύσουμε. Όμως, δημιουργήθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός «mini διαγωνισμού» διότι ήταν πολύ πιθανόν δύο ομάδες να επιλέξουν τα ίδια κομμάτια. Ο διαγωνισμός -παιχνίδι είχε ως εξής: όλες οι ομάδες λαμβάνουν μέρος (θέλοντας και μη), γράφουν ως σχόλιο στο blog τα τραγούδια που επέλεξαν και σε περίπτωση που υπάρξουν κοινά νικητής είναι αυτός που το δημοσίευσε πρώτος. Εμείς, όμως, σίγουρα είμαστε νικητές διότι δεν περιμέναμε να πάμε σπίτι για να «λαβουμε μέρος» αφού δημοσιεύσαμε τα επιλεγμένα κομμάτια από τους Η\Υ του σχολείου, λίγα λεπτα\δευτερόλεπτα μετά την ανακήρυξη του διαγωνισμού!

Share This: