1ος Διαγωνισμός λογοτεχνίας και δοκιμίου 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής

Η Αναγνωστική Ομάδα με τη βοήθεια των φιλολόγων του σχολείου μας, διοργανώνει τον 1ο διαγωνισμό λογοτεχνικών κειμένων και δοκιμίων. Σ’ αυτόν μπορεί να συμμετάσχει όποιος μαθητής του σχολείου επιθυμεί με δικό του, πρωτότυπο κείμενο σε μία μόνο από τις τρεις κατηγορίες κειμένων: Ποίηση – Πεζογραφία – Δοκίμιο.

Τα κείμενα θα κατατίθενται επώνυμα ή με ψευδώνυμο στα τρία κουτιά που βρίσκονται έξω από το χώρο της βιβλιοθήκης, ανάλογα με την κατηγορία που θέλει κάποιος να συμμετέχει.

Τα τρία κουτιά θα βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο από την Τρίτη 9/11/2010 μέχρι και την Παρασκευή 26/11/2010. Μετά την αξιολόγηση των κειμένων από τους φιλολόγους του σχολείου, θα αναδειχτούν τρεις νικητές, ένας για κάθε κατηγορία κειμένων, οι οποίοι θα βραβευτούν. Θα δοθεί, επίσης, έπαινος σε όσα άλλα κείμενα διακριθούν.

Περιμένουμε τα κείμενά σας

Share This:

 • Έλα να έρχονται τα κειμενάκια να το ρίξουμε στο διάβασμα…

 • Theodora

  Γειάάά σε όλους!Είπα να κάνω κι εγώ μια διαδικτυακή “βόλτα” στο site μιας και είναι του σχολείου μας…
  Επίσης,σήμερα ξεκίνησα να γράφω ένα διήγημα για τον διαγωνισμό…Αλλά νομίζω πωσ θα βγεί λίίίγο μεγάλο…Λέτε να πειράζει;

 • mentor

  Φυσικά και δεν πειράζει. Βέβαια, έχε υπόψη σου πως το διήγημα έχει ευσύνοπτο μέγεθος, καθώς συνήθως εστιάζει σε ένα βασικό επεισόδιο. Χρόνος πάντως υπάρχει μέχρι τις 26/11.

 • Μπορούμε να γράψουμε και εμείς οι “εξωσχολικοί”;;

 • mentor

  Φυσικά, στο πλαίσιο του «ανοιχτού» σχολείου που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και ως μέλη της Αναγνωστικής μπορείτε να συμμετάσχετε με τους ίδιους όρους που συμμετέχουν οι μαθητές. Χαρά μας, λοιπόν, να δεχτούμε τα κείμενά σας. Άλλωστε, πώς αλλιώς μπορείς να σωθείς, Δημήτρη; Δε θυμάσαι ότι μόνον το κείμενο σώζει…

 • Σωστό! Μάλλον κλίνω προς το δοκίμιο. Θέλω να γράψω κάτι σχετικά με αρχιτεκτονική σε σχέση με το περιβάλλον και με τη διάθεση των ανθρώπων. Δεν ξέρω αν θα μου βγει αλλά θα το δοκιμάσω.

 • Theodora

  Αααα κύριε μην μου το χαλάτε!
  Έχω σκοπό να γράψω ενα πενηντάφυλλο τετράδιο!
  Έχω πολύύύ μεγάλη έμπνευση!
  Θέλω όμως να σας κάνω και κάποιες ερωτήσεις για να με βοηθήσετε,επειδή φοβάμαι πως θα πλατιάσω!

 • mentor

  Πολύ ευχαρίστως Θεοδώρα. Μου αρέσει ο ενθουσιασμός που δείχνεις. Να θυμάσαι όμως, ότι η γραφή είναι μια συνειδητή διαδικασία κι επομένως χρειάζεται συχνά την ενεργοποίηση του αυτοελέγχου και της αυτοκριτκής σε ό,τι γράφουμε για να μην παρασυρόμαστε σε πλατειασμούς. Συνέχισε και γράψε όσο εσύ κρίνεις ότι χρειάζεται για να ολοκληρώσεις την έμπνευσή σου. Καλή δύναμη. Εδώ είμαστε για τις απορίες σου…

 • Theodora

  Αααχ ευχαριστώ…
  Θα μου χρειαστεί η δύναμη γιατί δεν με βλέπω να προλαβαίνω…
  Θα σας φέρω την Τρίτη να σας δείξω ό,τι έχω προλάβει να γράψω μέχρι τότε και να ακούσω και την γνώμη σας για το θέμα.
  Κρίμα πάντως που θα χάσουμε το μάθημα της Δευτέρας!