Η ποίηση νοηματοδοτεί την πραγματικότητα (με τη ματιά ενός 14 χρονου μαθητή).

Πρώτο Βραβείο του πανελλήνιου Διαγωνισμού ΕΡΤ «Ενας πλανήτης μία ευκαιρία για το περιβάλλον» για τον Λελόβα Λουκά, 14, μαθητή του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας με την ταινία μικρού μήκους: «Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά» (στίχος του Οδυσσέα Ελύτη).

Εκτός από την κινηματογραφική αρτιότητα που διαθέτει το φιλμάκι, παρατηρήστε πόσο ωραία ταιριάζουν οι στίχοι στις εικόνες και πόση ερμηνευτική δύναμη αποκτούν σε σχέση μ ΄αυτές. Πολύ θα ήθελα να δω κάποιον από μας να εμπνέεται για κάτι ανάλογο…

Share This:

 • Θα ήθελα πολύ να αρχίσω να ασχολούμαι σε επίπεδο σοβαρό με τις ταινίες. Όταν λέω σοβαρό εννοώ για σοβαρό θέμα. Προς το παρόν, έχουμε αρχίσει μια ομάδα που κάνει sketch στο YouTube με κάποιους φίλους αλλά είναι απλά sketch-άκια (στα πλαίσια της φοιτητικής μας ζωής. Στο μέλλον, θα επιχειρήσω κάποια ταινία μικρού μήκους, αλλά θα είναι προσωποκεντρική και με λιγότερα τοπία…

  Από άποψη κινηματογραφικής αρτιότητας, έχω να πω ότι ο Λελόβας είναι κατά 95% στο στόχο. Το 5% που υπολείπεται αφορά κυρίως κινηματογραφικές λεπτομέρειες στο τομέα του χρώματος και του “final touch”. Το φιλμ είναι αρτιότατο, ειδικά για ένα παιδί 14 ετών…! Περιμένουμε πολλά από αυτόν, μάλλον. Δε θα πω ότι είναι πολύ καλό ειδικά για την Ελλάδα, γιατί έχουμε άπειρα δείγματα τέχνης αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αρκεί να ψάξουμε.

  Τέλος, ο εξοπλισμός του είναι πολύ καλός, αν κρίνω από την ποιότητα εικόνας. Πραγματικά ζηλεύω το gear του 😉

 • Μέντωρ

  Προσωπικά, μου άρεσαν οι συσχετίσεις με τους στίχους του Ελύτη και ο τρόπος που υλοποίησε τη σύνδεσή τους με τα πλάνα του. Λόγος και εικόνα σε αρμονία για την παραγωγή μηνύματος με αισθητική. Όσο αφορά στα σκετσάκια, τα είδα και θεωρώ πως είναι καλή προσπάθεια, αλλά χρειάζονται λίγο περισσότερο βάθος και επαρκέστερη προετοιμασία για να ξεφύγουν από τη λογική του «κλειστού χώρου»…

 • Είναι διαφορετικό, στοχεύουμε σε άλλο πράγμα: επιφανειακό γέλιο με ατάκες. Παρόλ’ αυτά, γοητεύομαι εξίσου (ίσως και περισσότερο) από πιο ψαγμένα βίντεο που όμως απαιτούν προετοιμασία και περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

  Προς το παρόν, το βλέπω σα “ασκήση” ώστε να αποχτήσω εμπειρία στις τεχνικές και στο μέλλον, να προχωρήσω σε κάτι πιο σοβαρό.

 • Χίμαιρα

  Πολύ ευρηματικό το μυαλό αυτού του παιδιού. Αυτό που σε καθηλώνει είναι η εναλλαγή όλων αυτών των εικονών σε συνδυασμό με την επιβλητική μουσική. Εμένα προσωπικά σφίχτηκε το στομάχι μου. Μπράβο στο ταλέντο του!

 • Η μουσική κλισεδάκι ή είναι ιδέα μου;
  ;p

 • Χίμαιρα

  Κλισεδάκι ξεκλισεδάκι, είναι απόλυτα ταιριαστή. Είναι μουσική της αγωνίας αυτό το κομμάτι, όπως και να το κάνεις, οπότε ταιριάζει άψογα με τα βιντεάκι και το μήνυμα που θέλει να περάσει!

 • +1